پیدایش آتش نشانی در جهان

* پیدایش آتش نشانی در جهان :


ساعت دو بامداد روز یکشنبه دوم سپتامبر سال 1666 میلادی در اثر آتش سوزی در نانوایی سلطنتی انگلستان و عدم توانایی در کنترل آن فاجعه بزرگی را در ذهن مردم لندن به یادگار گذاشت و با توجه به چوبی بودن منازل و ارتباط آنها به همدیگر ، وزش بادهای شدید طی شش روز اتش سوزی کل شهر سوخت و در اثر بارش باران سیل آسای فصلی این آتش مهار شد در نتیجه این آتش سوزی 200/13 خانه ویران شد و عجیب آنکه تعداد کشته شدگان این حریق بزرگ فقط شش نفر اعلام گردید.

 

بعد از این آتش سوزی و فقدان دارایی و سرمایه جمع کثیری از اهالی ، بدهکاران زیادی به علت عدم توانایی پرداخت بدهی خود راهی زندان شدند و اولیای امور جهت جلوگیری از چنین رخدادها و خسارتهای ناشی از آن به فکر چاره ای افتادند و در نهایت تنها راه حلی که رسیدند بیمه آتش سوزی بود که بعد از بیمه باربری قدیمی ترین بیمه ها به شمار می رود که سابقه آغازین این بیمه به قرن هشتم درکشور بلژیک بر میگردد .

 

در این کشور افرادی بودند که در ازای دریافت مبلغ معینی از زارعان خسارات ناشی از آتش سوزی و خسارات وارده به دامهای آنان را جبران میکردند در قرن یازده در اروپا اتحادیه هایی که «گیلدها » نامیده میشدند جبران قسمتی از خسارتهای آتش سوزی را به عهده گرفت و این اتحادیه ها بر اساس اصول تعاون و همیاری تشکیل شده و خسارتهای ناشی از حوادث مختلف را که به افراد عضو وارد میشد به عهده می گرفتند و در ابتدا این کوششها به صورت جمع آوری اعانه و در مراحل بعدی تأسیس شرکت تعاونی بود .

 

برای نخستین بار در سوم دسامبر 1591 تأسیس آتش سوزی به مفهوم امروزی در شهر هامبورگ اتفاق افتاد . این موسسه ، صندوق آتش سوزی شهر هامبورگ نام داشت.

 

یکسال بعد از حریق بزرگ لندن در سال 1667 میلادی ، تأسیس مؤسسه های بیمه رونق خاصی پیدا کرد .درست یکسال بعد از آتش سوزی بزرگ لندن شخصی به نام « نیکلاس باربون» مؤسسه ای را تأسیس کرد که منازل را در برابر آتش سوزی بیمه میکرد . نکته جالب اینجاست که این شخص پزشک بود اما از آنجایی که در فعالیتهای ساختمانی سود بیشتری موجود بود ، به این قبیل امور روی آورده بود.

 

البته  علاوه بر این مؤسسه ، مؤسسات دیگری نیز تأسیس شدند که هر یک ویژگیهای خاص خود را داشتند . بطور کلی بین این سالها تا پایان قرن هفدهم ، در انگلستان چهار مؤسسه بزرگ بیمه تأسیس شده بود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد