فعل و انفعال باکتری ها درانبارهای علوفه خود بخود سوزی

فعل و انفعال باکتری ها درانبارهای علوفه خود بخود سوزی

هنگامیکه یونجه یا شبدر در انبار بطور سبز انباشته شده و یا رطوبت داشته و جمع آوری و روی هم ریخته شود بخودی خود گرم می شود . وقتی علوفه از ساقه جدا شود ، دیگر توسط ریشه آب به آن نخواهد رسید . معذلک باز مقداری آب یا رطوبت درون آن موجود است لذا عمل فتوسنتز ( چند عنصر ساده که بر اثر نور با یکدیگر ترکیب شوند ) برای مدت کم و بیش زیادی ادامه خواهد یافت گیاه هنوز تا مدتی تنفس می کند ، CO2 از هوای اطراف جذب می نماید مواد قندی تولید کرده و اکسیژن بیرون می دهد بعلاوه 6/535 کالری تولید حرارت می نماید .

درگیاه آزاد این حرارت در هوا پخش می گردد ولی چنانچه مقداری گیاه تازه بریده روی هم انبار شده حرارت تولیدی راه آسانی برای پراکندگی ندارد .مقدار کمی پراکنده شده و باقیمانده باعث بالا رفتن درجه حرارت اطراف خود می شود .

و بتدریج حرارت درونی گیاه بالا رفته و اکسیژن ، هیدروژن و کربن موجود به درجه از تحریک می رسند که با یکدیگر ترکیب گشته و باز بر درجه حرارت محیط می افزاید و درصورتی که این تو لید زیاد و کافی برای آتشگیری گیاه انبار شده باشد ، آن را آتشگیری خودبخود سوزی نامند و منجر به حریق می گردد.

موضوعی که از لحاظ حفاظت ازحریق حائز اهمیت است تابع عوامل زیر می باشد :

ابعاد انباشته شده و مقدار فشار وارده بر اثر ارتفاع و تراکم آن
درجه حرارت محیط
میزان رطوبت درونی مواد انبار شده
ترکیب مواد انبار شده ؛ بخصوص از لحاظ کربن و اکسیژن که در گیاه تازه بریده به این ترتیب است :
در گیاه سبز چیده شده و انبار شده 62% اکسیژن - 29 % کربن که به این دلیل بعد از 2 تا 6 هفته خود بخود آتش
می گیرد .

فعالیت باکتری ها.


نکات کلی ایمنی درباره نگهداری علوفه در انبارها :

1. انبار در محلی بنا شود که اطراف آن برای استقرار خودروهای آتش نشانی فضای کافی وجود داشته باشد.

2. از انبار کردن علوفه بصورت فله خودداری گردد .

3. انبار نگهداری علوفه از سطح زمین بلندتر باشد.

4. از نگهداری علوفه تازه برای مدت طولانی خودداری شود .

5. مکان نگهداری علوفه مسقف باشد .

6. انبار علوفه از تهویه مناسب برخوردار باشد .

7. انبار مجهز به سیستم های اطفاء حریق خودکار یا دستی باشد .

8. روشنایی انبار بوسیله پروژکتور از بیرون تأمین گردد .

9. چیدن علوفه ها در انبار بصورت بلوکه بلوکه با رعایت فاصله مناسب از یکدیگر ( 2 متر ) باشد.

10. حداکثر ارتفاع چیدن علوفه 3 متر و تا سقف انبار 2 متر فاصله رعایت گردد .

11. در صورت استفاده از لیفتراک در داخل انبار مجهز به فیلتر مخصوص ضد جرقه اگزوز باشد .

12. از ورود افراد سیگاری به داخل انبار جلوگیری شود .

13. جعبه های آب آتش نشانی در کنار درب های ورودی از بیرون ساختمان انبار نصب گردد .

14. نصب حفاظ مناسب بر روی پنجره ها صورت گیرد .

15. کلیه منافذ انبار جهت جلوگیری از ورود پرندگان مسدود شود .

16. روی هر بلوکه تاریخ وارد شدن علوفه قید و به ترتیب وارد شدن به انبار برداشت صورت گیرد .

17. در محل انبار حتماً از نگهبان استفاده شده و ضمناً فرد مورد نظر دوره کلاس های ایمنی آتش نشانی را آموزش دیده باشد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد