
با انفجار و غرق شدن یک سکوی نفتی از شرکت نفتی "بی پی" در خلیج مکزیک، آلودگی نفتی عظیمی در سواحل ایالات متحده به راه افتاد و علیرغم تلاش شبانهروزی برای مهار آن، تصاویر ماهوارهای از گسترش روزافزون این لکه نفتی خبر میدهند.
هفته گذشته، بر اثر وقوع انفجار در تجهیزات نفتی زیردریایی هوریزون، واقع در خلیج مکزیک، حجم فراوانی از نفت خام به دریا سرازیر شد. بر اساس گزارش پاپساینس، نشت نفت از این سکو با متوسط میزانی معادل 5000 بشکه در روز همچنان ادامه دارد و تلاشها برای متوقف ساختن آن بینتیجه ماندهاند. گزارشها حاکی از آن است که تلاشهای صورت گرفته به کمک آتشهای کنترلشده و رباتهای زیردریایی تا به حال ناموفق بوده است و این لکه نفتی بزرگ، اکوسیستم دریا و زندگی هزاران پرنده و آبزی را به خطر انداخته است.
انفجار یک مته، در روز 20 آوریل(31 فروردین)، در خارج از محدوده ساحلی لوییزیانا و غرق شدن سکوی نفتی، دو روز بعد از حادثه، جریانی از نفت خام را روانه خلیج مکزیک کرد. بر اساس گزارش اسپیس فلایت ناو، منابع رسمی، میزان نفتی که به دریا میریزد را روزانه 210،000 گالن (معادل 800،000 لیتر) برآورد کردهاند. همچنین در این حادثه 11 کارگر مفقود شدند که تصور میشود همگی کشته شده باشند. لکه نفتی خلیج مکزیک این روزها، توانسته توجه ماهوارهها را به خود جلب کند، بطوریکه تصاویر فراوانی از گسترش این فاجعه زیستمحیطی منتشر شده است. اداره ملی اقیانوس و اتمسفر که مسئول واکنش علمی به این آلودگی گسترده است، در حال جمعآوری اطلاعات از ماهوارههای آمریکا، اروپا، کانادا و ژاپن است تا بتواند مکان دقیق لکه، مرزها و حرکت آن را مشخص کند.
بر اساس گزارش اسپیس فلایت ناو، دانشمندان بر پایه اطلاعات بصری و ردیابیهای صورت گرفته، وسعت این لکه را در صبح روز جمعه 5000 مایل مربع معادل تقریبا 13000 کیلومتر مربع تخمین زدند. در حال حاضر بخشی از این لکه نفتی به ساحل لوییزیانا و خطوط ساحلی میسیسیپی رسیده و پیشبینی میشود که تا چند روز آینده به آلاباما و فلوریدا هم برسد. همچنین برای پیشبینی مکان آینده لکه نفتی، بر اساس بادها و جریانهای اقیانوسی، از مدلهای پیشرفته یارانهای استفاده میشود. این مدلها میتوانند مکان لکه را در یک، دو و سه روز آینده پیشبینی کنند. به علاوه از تصاویر ماهوارهای برای تمایز قائل شدن بین آلودگیهای معمولی و عادی دریا و آثار تخریبی مربوط به این لکه نفتی استفاده میشود.
بر اساس گزارشی که وایرد منتشر نموده است، عواقب این انتشار نفتی بسیار گستردهتر و وخیمتر از حادثه اکسون والدز در سال 1989/ 1368 خواهد بود. از آنجایی که هنوز راهی مناسب و کارامد برای جمعآوری این لکه به طور مطلوب پیدا نشده، اثرات مخرب آن گستره وسیعی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. به پیش بینی برخی کارشناسان، اگر اوضاع به همین نحو پیش برود، تا دو ماه آینده چاه به همین شدت نفت آزاد خواهد کرد. لکه نفتی خلیج مکزیک در حال حاضر به قدری بزرگ هست که ماهوارههای ناسا به سادگی آن را ببینند. برای رویت لکه های نفتی تصاویر زیر را بدقت مشاهده کنید :





سلام آقای آتشفشان!
خسته نباشی واقعا!
خاطراتت خیلی جالب بودن مخصوصا اینکه پاتو بدون بیهوشی عمل کردن! وحشتناکه!
امیدوارم همیشه شاد و سلامت و موفق باشی.
ممنونم /
لطف دارین
ایام به کام
دلم برای ماهیهاش میسوزه!!!:(((
دل کی نمی سوزه؟
چقدر ناراحت کننده ست.
خدا به فریاد آینده طبیعت جهان برسه.
خدا همه چی رو درست و با نظم آفرید
اما بعضی از ما انسانها . . . . . .